Cyber SüperModeratör
Başarı Puanı Başarı Puanı: (40/258)
| Konu: Yaşam bizi çağırıyor...Duymaya hazır mıyız? Perş. Tem. 01, 2010 10:08 am | |
| Yaşam bizi çağırıyor...Duymaya hazır mıyız? Yaşam bizi çağırıyor...Duymaya hazır mıyız?
--------------------------------------------------------------------------------
Kader" nedir? Yaşamımız bu dünyada nasıl şekilleniyor? Bu dünyaya gelişimizde bir amaç var mı? Her gün karşımıza çıkanlar ile baş edebilecek gücümüz var mı? Zorluklar ile uğraşmak yaşama katlanmak mıdır? Bize verilen adım adım yaratma gücü müdür? Geçmiş şimdi ve gelecek bir çizgi olarak mı akar yoksa her şey bir an´da mı saklıdır? Cevapları kim bilecek?
Zaman Nedir? Örneğin Einstein´ın rölativite yani izafiyet teorisine göre her şey bir aradadır. Geçmiş şimdi ve gelecek bir anlamda paralel katmanlarda aynı "zaman" içinde aynı an´da var olmaktadır. Oysa "zaman" kelimesinin genel kullanışı sıralı bir akışı ´önce´ ve ´sonra´ kavramlarını içerir. Bio-enerji hocam Moshe´nin tarifi ise şöyle: "Yaşamlarımız bir CD´de olduğu gibi yazılı. Ancak bizler sırası ile izleyerek anlayabiliyoruz ve kavrayabiliyoruz bu bilgileri. Oysa bütün bilgilere bakmak mümkün bakmayı bilebilirsek..." Sanırım bu CD´lerin yeniden yazılabilir olmadığı anlamına gelmiyor. Yaşadığımız olayların düşüncelerimizin duygularımızın etkileri sadece şu an´ımızı etkilemiyor. Bir anlamda geçmişimiz ve geleceğimiz beraber oluşuyor. Tabi 3 boyutlu dünyamızda ve 5 duyumuz ile yaşamı algılayabilmek için "geçmiş-şimdi-gelecek" kavramlarına ihtiyacımız var.
Yaşamın Akışını Ne Belirliyor? Eğer yaşam çizgimizi yazılı olarak kabul edersek niye halen çabalamaktayız? Nedir bizi iten mekanizma? Bir şeyleri düzeltmek ya da bir hedefe ulaşmak arzusu neden? Ben her birimizin yaşama gelişinin ruhlarımızın öğrenmesine ek olarak bir hedef içerdiğine bir nedeni olduğuna inanıyorum. Yaşama geliş için bir amacımız olduğuna… Görünenin ardında bir düzen yattığına…
Doğduğumuzda an´da unuttuğumuz ama öncesinde tasarlanmış bir yaşam… Mümkün mü? Stella Terrill Mann yaşam hakkında şu formüle inanıyor: "Arzula iste inan ve elde et." Claude Bristol´a göre ise "Kaçınılmaz olarak bizler hayal ettiğimiz oluruz." O zaman görev ve hedeflerimizi önceden belirlemiş olsak bile sonuca varmak için yolumuzu seçimlerimiz ile açmamız mı gerekiyor? Platon "İrdelenmeyen yaşam yaşamaya değer değildir." diyor. O zaman sormaya devam edelim. "Kader ya da yazı" diye bir şey varsa bu kararlarımızla ve tercihlerimizle nasıl şekilleniyor? Anne ve babamızdan aldığımız genetik kodlar kaderin bir parçası belki de. Ve dünyaya geldiğimiz an´daki bazı şartlar bizi etkiliyor olabilir. Astroloji bu etkiler üzerinde duruyor. Bize verilen ad taşıdığı enerji ile bizi etkileyebiliyor. Ailemizi doğum tarihimizi ve yerini ruhsal bir boyutta bizler seçmiş olarak doğumumuzla beraber maddesel dünyamızda yol almaya başlıyoruz. Ve bu dünyanın aletleri ve kuralları ile yaşam mücadelesini sürdürüyoruz. | |
|